Biografie

De Nederlandse sopraan Julia Westendorp maakte de afgelopen jaren naam in binnen- en buitenland. Zo maakte ze haar debuut als Susanna bij Opera Vlaanderen waar ze ook eerder al te horen was in de rol van Pamina. Andere gezelschappen waarvoor zij soleerde zijn onder anderen de Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Luzern Festival.


Andere rollen waren onder andere Sylvia (L’isola disabitata, Nederlandse Reisopera), Nicolette (L'amour des trois oranges, Nationale Opera), Barbarina (Le Nozze di Figaro, Nederlandse Reisopera) Erste Dame (Die Zauberflöte, The Fat Lady) en Erster Knappe (Parsifal, ZaterdagMatinee). Daarnaast is ze te horen in uiteenlopend oratorium- en concertrepertoire, zoals Bachs Johannes- en Matteüspassie, Bachcantates, het Requiem van Mozar, Pulcinella van Stravinsky, de Glagolitische mis van Janáček en The Bells van Rachmaninov.


Ze werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Louis Langrée, Jan Willem de Vriend, Bruno Weil en Tomas Netopil en orkesten als het Radio Philharmonisch Orkest, Camerata Salzburg, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en The Wallfisch Band.


Julia behaalde haar masterdiploma aan De Nederlandse Opera Academie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze zangles kreeg van Charlotte Margiono. Haar bachelordiploma behaalde ze aan het Fontys Conservatorium bij Hanneke Kaasschieter. Daarnaast volgde ze masterclasses bij onder anderen Graciela Araya, Roberta Alexander, Ryland Davies en Nelly Miricioiu.